Voor de tweede keer aangehouden met gestolen Duitse auto in Beekbergen

Normal aanhouding

De politie heeft dinsdag 13 oktober in Beekbergen een 49-jarige man uit Apeldoorn aangehouden als verdachte van diefstal c.q. heling van een Duitse Fiat 500. Een 44-jarige man uit Apeldoorn die verdacht wordt van het medeplegen van de diefstal of heling werd kort daarop op parkeerplaats De Somp aan de A50 aangehouden. De Fiat bleek die ochtend in het Duitse Emmerich te zijn gestolen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 10.40 uur op de A12 bij Westervoort een auto richting Arnhem rijden die volgens de politiesystemen al eens eerder was opgevallen bij een verdachte situatie. De agenten volgden de auto en zagen dat voor deze auto een Duitse Fiat 500 reed. Het leek erop dat beide auto’s bij elkaar hoorden. Ze namen de A50 en een op een gegeven moment verhoogde de Duitse auto zijn snelheid en nam de afrit Beekbergen. De agenten volgden en zagen vervolgens dat de auto met grote snelheid door Beekbergen reed en gevaarlijke situaties veroorzaakte. Ook een stopteken, zwaailicht en sirenes konden de bestuurder niet tot stoppen bewegen. Integendeel, zijn gedrag werd nog gevaarlijker. Op de Stoppelbergweg stopte hij plotseling en werd hij door de politieauto klem gezet.

Zendapparaat

Bij controle van de auto zagen de agenten direct dat de motor draaide maar dat er geen sleutel in het contact zat. De 49-jarige bestuurder werd als verdachte aangehouden en bij hem vond men een zendapparaat waarmee een motor gestart kan worden zonder de originele sleutel. Het rijbewijs van de verdachte werd ook ingevorderd vanwege zijn uiterst gevaarlijke en asociale rijgedrag.

Bij controle van de personalia bleek dat dezelfde man veertien dagen eerder in Apeldoorn ook al was aangehouden met een in het Duitse Borken gestolen Fiat 500. De Fiat van nu, bleek later, was die ochtend in Emmerich gestolen.

Tweede verdachte

Op parkeerplaats De Somp werd even later door andere agenten de bestuurder van de tweede auto aangehouden. De 44-jarige man uit Apeldoorn wordt verdacht van het medeplegen van de diefstal c.q. heling van de Fiat.

Garagebox

Op woensdag 14 oktober heeft de politie bij een doorzoeking van een garagebox van de 49-jarige verdachte allerlei gestolen goederen aangetroffen. Onder andere vier bromscooters die vermoedelijke uit de Gooi- en Vechtstreek afkomstig zijn en vier navigatie-apparaten die in Duitsland gestolen zijn. 

Adverteren op DeApeldoornse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeApeldoornse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Apeldoorn
03:45

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief