Explosie in Siegfriedstraat, Apeldoorn door Molotovcocktail

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op 29 januari 2024 werd een molotovcocktail tegen de voordeur van een woning aan de Siegfriedstraat in Apeldoorn gegooid. De daders, drie personen, zijn nog niet geïdentificeerd.

Omschrijving

De verdachten waren met z’n drieën. Eén van hen ontstak en gooide de molotovcocktail, terwijl een (of meer) van de anderen de actie filmde. Na de explosie renden de verdachten hard weg.

In de getroffen woning woont een gezin met twee kinderen. Ze werden gewaarschuwd door de rookmelder in de hal. Toen ze gingen kijken, sloegen de vlammen al onder de voordeur door de woning binnen. Het gezin schrok enorm, maar ging meteen tot actie over door water over het vuur te gooien. Het vuur doofde pas na ongeveer vijf minuten. Het gezin heeft te maken met veel schade, schrik en vragen.

Oproep

De politie is op zoek naar informatie over het motief voor deze explosie en de identiteit van de drie personen betrokken bij de daad. Indien je informatie hebt, wordt je verzocht contact op te nemen. Je kunt een tip doorgeven via een tipformulier of bellen naar de gratis tiplijn. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem.

De politie hoopt dat deze informatie zal leiden tot het oplossen van deze zaak.