Politie houdt verdachte aan voor serie woninginbraken in Apeldoorn

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

De afgelopen vier maanden is de districtsrecherche Noord- en Oost- Gelderland bezig geweest met een onderzoek naar een serie woninginbraken in de grensstreek (regio Achterhoek) tussen Duitsland en Nederland. Dit resulteerde woensdag 2 december in de aanhouding van een 43- jarige vrouw, afkomstig uit Duitsland. De verdachte zit momenteel in voorlopige hechtenis voor de duur van 14 dagen.

Vanaf afgelopen augustus 2020 tot en met november 2020 zijn er diverse inbraken gepleegd op verschillende plekken en tijdstippen in de Achterhoek. De buit was divers: van sieraden, kleding, koffiezetapparaten tot aan vloerkleden. Een aantal goederen is terecht en kon teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaren. De verdachte blijft voorlopig vast zitten voor verder onderzoek en verhoor.

Voorkom inbraak

Door kleine aanpassingen in het huis aan te brengen, wordt het voor inbrekers al lastiger om binnen te treden. Door het plaatsen van extra opzetsloten bij ramen, is het moeilijker voor een inbreker om een raam open te breken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de bovenverdieping, beveilig ook balkondeuren, ramen en dakramen extra goed. Meer advies op het gebied van hang- en sluitwerk? Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl

Meld verdachte situaties

Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis waarvan de emotionele verwerking vaak veel tijd in beslag neemt. De impact is enorm, op iedereen die dit overkomt. Naast de ernstige aantasting van het veiligheidsgevoel, is er grote impact van het gemis van de veelal onvervangbare persoonlijke spullen. Daarnaast zorgen woninginbraken in het algemeen voor aantasting van het veiligheidsgevoel dat men ervaart in het eigen huis of in de eigen omgeving. De onrust bij buurtbewoners neemt hierdoor ook toe in het algemeen.  De politie vraagt dan ook om verdachte situaties altijd te melden, of dit nu overdag, ’s avonds of ’s nachts is. Melding maken helpt! Mocht u iets opvallends of verdachts zien, neem direct contact op met 112.

Adverteren op DeApeldoornse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeApeldoornse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Apeldoorn
06:23

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief