Openlijke geweldpleging in Nieuwstraat, Apeldoorn

6 maanden geleden gepubliceerd

In de Nieuwstraat in Apeldoorn hebben vijf mannen drie andere mannen mishandeld. De politie is nog op zoek naar één van de verdachten.

Het incident

In januari 2023 vond een nachtelijk incident plaats. Twee mannen op één fiets passeerden een groepje mannen. Iemand uit dit groepje gooide iets naar de twee. De man die achterop de fiets zat, stapte af en sprak de groep aan. Het escaleerde meteen: de groep viel de man aan. Twee getuigen schoten te hulp, maar werden ook mishandeld door de groep. Eén van hen werd zelfs bedreigd met een mes. Een andere man vluchtte, maar werd achtervolgd door een paar mannen uit de groep. Zij liepen recht in de armen van de politie, die direct een verdachte aanhield.

Zoektocht naar verdachten

De politie startte onmiddellijk een zoektocht naar de overige vier verdachten. Die zoektocht leidde in de loop der maanden tot de aanhouding van drie andere verdachten. Eén van hen blijft onbekend, maar ook hem willen we graag spreken.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u de man die achterop de fiets zat gezien? Of herkent u de onbekende verdachte? Uw informatie kan helpen bij het onderzoek. U kunt uw informatie doorgeven via het tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.