Onrustig weekend in Apeldoorn: Overzicht van heftige incidenten

5 maanden geleden gepubliceerd

Apeldoorn heeft dit weekend een reeks ernstige incidenten meegemaakt, waarbij de politie herhaaldelijk moest ingrijpen. Het zwaartepunt van de gebeurtenissen lag op zaterdagnacht. De gebeurtenissen omvatten onder andere berovingen met een ‘rambo-mes’, politieachtervolgingen met getrokken wapens, meerdere aanhoudingen in het uitgaansgebied en een politieagente die tijdens een arrestatie in haar hand werd gebeten.

Steekpartij met 17-jarige slachtoffer

Een 17-jarige jongen uit Zutphen raakte vrijdagavond rond 22.00 uur gewond bij een ruzie op de 1e Wormenseweg, vlakbij DOK Zuid en het Zuiderpark. Getuigen zagen hoe meerdere personen wegrenden en het slachtoffer achterbleef met een gapende wond achter zijn oor. De 15-jarige Lorena Zijlstra kwam toevallig ter plaatse en oefende met haar blote handen druk op de wond uit, een actie die door ambulancepersoneel als levensreddend werd omschreven. Later die avond werd een 19-jarige verdachte aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Verhoogde politieactiviteit

Een dag later, in dezelfde omgeving, was er een verhoogde politieactiviteit. Rond 20.30 uur vond een arrestatie plaats na een eerder verkeersconflict op de A1 bij Deventer. De politie reed met zeven voertuigen een auto klem op de Casper Fagelstraat in Apeldoorn. De bestuurder werd gearresteerd en meegenomen naar het bureau. De vrouw mocht na controle weer vertrekken.

Rumoerige zaterdagnacht

Tijdens een alcoholcontrole aan de Laan van Osseveld werden drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 50-jarige man met vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol op, sloeg op de vlucht en werd na een achtervolging klemgereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In dezelfde wijk vonden twee pogingen tot beroving plaats. Een 17-jarige verdachte haalde een groot ‘rambo-mes’ tevoorschijn, maar beide pogingen mislukten. De verdachte is later aangehouden door de politie.

In het uitgaansgebied van Apeldoorn werden in totaal tien aanhoudingen verricht. Een politieagente raakte gewond toen ze in haar hand werd gebeten tijdens een arrestatie. Een 20-jarige man weigerde medewerking aan een alcoholcontrole en werd met hulp van horecaportiers ingerekend.

Als afsluiting van het weekend besloot een andere horecabezoeker tegen de politiebus te plassen. Ook dit gedrag resulteerde in een arrestatie.