Frank van Etten doneert opbrengst single 'Leef vandaag!' rechtstreeks aan Australië

Normal foto 2 frank
Afbeelding: Frank van Etten

'Een vrolijk liedje, met een lekker tempo.' Zo omschrijft volkszanger Frank van Etten zijn nieuwste single 'Leef vandaag' dat hij met passie heeft gemaakt. De release is op 6 januari 2020 en de opbrengst gaat naar 'rechtstreeks naar Australië'.

De inspiratie voor het lied vloeit uit het bewogen jaar dat Frank achter de rug heeft. 2019 stond bol van de ups en downs, met als professionele hoogtepunten het winnen van een gouden plaat voor 'Huisje op wielen' en het aankondigen van zijn grote feest in Ahoy. Maar er waren ook persoonlijke verliezen, zoals het overlijden van zijn vader en de scheiding van zijn vrouw na 21 jaar huwelijk.

'Leef vandaag. Geniet van het leven, want het duurt allemaal maar even. Voor je het weet, is het leven er niet meer, is het zo voorbij. Dus leef in het heden, maak er wat moois van en kijk niet langer achterom', vertelt Frank die zelf de daad bij het woord voegt.

'Na de dood van mijn vader is niets meer hetzelfde gebleven, zowel privé als zakelijk. Deuren zijn dichtgegaan, en nieuwe deuren werden geopend. Ook in 2020 zal ik nog een aantal deuren sluiten, terwijl ik andere deuren met al mijn positieve energie en talent open duw. Ik blijf in beweging om positieve veranderingen te realiseren'

Nieuwe producer

Een van die veranderingen is producer Edwin van Hoevelaak, die de nieuwe single heeft geproduceerd. 'Na een jarenlange samenwerking met NRGY Music heb ik een nieuw team die zorgt voor een frisse wind. Edwin is een kei in het vak en werkt onder andere met André Hazes junior. Hij zal me dit jaar scherp houden en naar het volgende niveau brengen, want hij is een kanjer.'

Edison

Naast de reacties van zijn fans op zijn nieuwe single kijkt Frank ook uit naar volgende maand. Dan is de uitreiking van de Edison Pop 2020. Frank is genomineerd in de categorie Hollands met zijn album 'Onverslaanbaar'.

'Ik kon het haast niet geloven toen ze me over de nominatie vertelden. Ik had van alles verwacht, maar zoiets fantastisch als dit zag ik niet aankomen. Het is toch een bekroning op het harde werken, en laten we wel wezen... alleen zo'n nominatie is al een behoorlijk dingetje.'

Over Frank van Etten

Volkszanger Frank van Etten behaalde tijdens zijn zangcarrière verscheidene top 10 hits. Gouden platen ontving hij voor het lied 'Leef als een Zigeuner', waarmee hij doorbrak, het nummer 'Papa, ik zie de tranen in je ogen', dat hij samen met zijn zoon Jamy maakte, het lied 'Als je lacht' en het lied 'Jij bent niet meer die man van toen'.

Als jongetje van negen jaar zong de kleine Frank van Etten al de sterren van de hemel op feesten en partijen. En in januari 2018 ontving Frank de Koos Alberts Award voor 'beste levenslied zanger 2018'. Voor het lied 'Huisje op wielen' ontving hij de Buma NL Award in de categorie 'Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands' en daar kan hij straks wellicht de Edison Award aan toevoegen.

Adverteren op DeApeldoornse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeApeldoornse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Apeldoorn
07:02

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief