Apeldoorner (28) gepakt met illegaal vuurwerk

Normal aanhouding

Op zondag 1 november stak een man illegaal vuurwerk af in Apeldoorn. Een alerte omwonende vatte hem in de kraag en belde de politie. Het bleek te gaan om een 28-jarige man, woonachtig in Apeldoorn. Hij werd aangehouden en biechtte op dat er in zijn woning nog meerdere Cobra’s en nitraten lagen.

In zijn woning trof de politie 80 nitraten en 87 Cobra’s 6 aan. Levensgevaarlijk voor de omgeving; het vuurwerk is dan ook direct in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Straffen

Het in het bezit hebben en/of verhandelen van illegaal vuurwerk zorgt vrijwel altijd voor een strafblad. De rechter kan een maximale gevangenisstraf van zes jaar opleggen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

Alertheid omwonenden

De politie kon dit gevaarlijke vuurwerk in beslag nemen door een alerte omwonende. Melden loont en kan altijd via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via 0800-7000. De schade kan gigantisch zijn als er iets misgaat met het opgeslagen vuurwerk. Het opsporen en in beslag nemen van dit vuurwerk heeft dan ook hoge prioriteit.

Er is een proces-verhaal opgemaakt en de zaak zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Adverteren op DeApeldoornse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeApeldoornse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Apeldoorn
07:19

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief