Man (20) uit Apeldoorn bijt politieagente tijdens rumoerige nacht

5 maanden geleden gepubliceerd

Een politieagente is zaterdagavond in de binnenstad van Apeldoorn in haar hand gebeten door een 20-jarige man uit Apeldoorn. De man, die onder invloed was en weigerde medewerking aan controle, wordt verdacht van zware mishandeling en zit nog vast.

Incidenten

Tijdens de aanhouding van de man beet hij de agente in haar hand, wat resulteerde in een verwonding. Dit incident wordt door de politie omschreven als ‘het dieptepunt’ van een erg onrustige nacht in de horeca. Met hulp van horecaportiers aan de Hoofdstraat kon de verdachte worden aangehouden.

De man werd in eerste instantie verdacht van verstoring van de openbare orde. Echter, na het incident veranderde dit naar verdenkingen van zware mishandeling, belediging en wederspannigheid.

Rumoerige nacht

De politie van Apeldoorn spreekt op sociale media van een ‘rumoerige nacht’. In totaal zijn er tien aanhoudingen verricht. Daaronder valt ook een 17-jarige jongen die, onder invloed en gewapend met een groot ‘rambo-mes’, twee mislukte berovingen aan de Gentiaanstraat en Sluisoordlaan zou hebben gepleegd. Daarnaast werden er twee auto’s klemgereden, een na een verkeersconflict op de A1 en een andere van een beschonken bestuurder die op de vlucht sloeg voor een alcoholcontrole.